Mallumse molen

2-3-2024: De welpen zijn vandaag op bezoek geweest bij de Mallumse molen. Na een korte wandeling onder het genot van een zonnetje kwamen de welpen aan bij de werkplaats van de Eibergse molenaars. Hier kregen zij een rondleiding en als beloning voor het goede opletten een zak pannekoekenmeel!

Het was weer een geslaagde middag.


Hekwerk!

28-1-2024: De stam is vandaag druk in de weer geweest met, jawel, stammen! De leden hebben ervoor gezorgd dat ons natuurlijke hekwerk er weer tip-top bij staat. Het dode hout in het bos wordt zo op een nuttige manier hergebruikt. 


Kerstmarkt Eibergen!

17-12-2023: Skoltaro stond vandaag op de kerstmarkt in Eibergen! Een aantal van de leiding en jeugdleden brachten extra sfeer op de markt met een vuurtje en gezellige kerstmuziek. De marshmallows mochten natuurlijk niet ontbreken. Wat een geslaagde middag!


Primitief koken!

11-11-2023: Op scouting leer je koken op allerlei manieren. Maar koken op vuur is toch wel de meest gave! En ook dit kent vele variaties. Driepoten, gietijzeren pannen, kookvuren in de grond, rocketstoves: het kwam tijdens deze kookopkomst allemaal voorbij. Laat dat avondeten maar zitten!


Scoutingseizoen begonnen!

26-08-2023: We mogen weer! Vandaag heeft de eerste opkomst van het nieuwe scouting seizoen plaatsgevonden. De welpen hebben elkaar na lange tijd weer ontmoet en hebben allerlei uitdagende teambuilding activiteiten gedaan. Zo moesten zij een route afleggen met witte sokken aan, waarbij de sokken schoon moesten blijven, eieren verplaatsen met een lepel, en nog veel meer! Wat was het leuk om iedereen weer bij elkaar te zien.


Jubilea en Jaarlijkse Barbecue!

01-07-2023: Afgelopen zaterdag zijn een aantal vrijwilligers van Skoltaro door het bestuur in het zonnetje gezet! De leden ontvingen een lustrum speld en een persoonlijke bedankje voor hun toewijding en betrokkenheid bij de club. Een bijzondere mijlpaal aangezien ze al meer dan vijf, tien of zelfs vijftien jaar deel uitmaken van Skoltaro! Aansluitend vond de jaarlijkse barbecue plaats onder het genot van een sfeervol kampvuur.


Thema welpenkamp onthuld!

17-06-23: De locatie was al bekend, de datum ook, maar nu is dan eindelijk het thema voor het welpenkamp van 2023 onthuld: Vikingen! 

 

Deze Skandinavische noormannen stonden bekend om hun spannende avonturen en rooftochten, en wisten wel hoe zij zichzelf moesten verdedigen tegen aanvallen van de vijand. Daarom hebben de welpen ter voorbereiding op het kamp hun eigen schild gemaakt. 

 

Of de welpen deze nodig zullen hebben met kamp is nog maar de vraag... 

De enige manier om hierachter te komen, is door mee te gaan op kamp!

 

Vergeet dus niet om je opgave formulier en inschrijf geld voor 25 juni in te leveren bij een van de leidingsleden.

 

Tot volgende week!


Lente in het Slingebos!

17-06-2023: De jonge bomen die vorig jaar zijn aangeplant in het gekapte stuk bos beginnen te bloeien. Tussen de bomen door ontstaat veel lage vegetatie en er zijn zelfs al wilde bloemen te vinden.