23-10-2020 vacatures

Skoltaro is heel erg blij met de nieuwe leiding voor de speltakken, hiermee is de regelmaat in de opkomsten weer geborgd voor de toekomst. Natuurlijk blijft er altijd ruimte voor meer leiding, mocht u graag willen bijdragen als leiding bij Skoltaro. 

 

Naast dat er leiding gezocht wordt voor de speltakken, zoeken wij ook nieuwe bestuursleden.

Voor het bestuur zijn wij nog op zoek naar creatieve en actieve vrijwilligers die affiniteit hebben met en zich zouden willen inzetten als: 

- Secretaris (aftredend juni / juli 2021)

- Groepsbegeleider (vacant)

- Gebouwenbeheer (vacant)

- Verhuur blokhut / terrein (vacant)

 

Voor meer informatie over de inhoud van de vacatures, kunt u hier contact opnemen met een van de bestuursleden. 


23-10-2020 skoltaro blij: WEDEROM NIEUWE LEIDING!

Skoltaro heeft er weer twee nieuwe  leidingsleden bij! Tim en Martin hebben ondertussen al een aantal opkomsten meegedraaid bij de scouts. 

 

Welkom Tim en Martin, fijn dat jullie je hebben aangemeld als vrijwilliger bij Skoltaro. Veel gezelligheid en scouting plezier gewenst bij Skoltaro!


02-10-2020 nieuwe leiding, welkom!

Skoltaro is super blij te kunnen vermelden dat Melissa en Heino zich hebben aangemeld als leiding voor de scouts. Ze hebben ondertussen al opkomsten verzorgd bij de scouts. Welkom en veel gezelligheid en scouting plezier gewenst bij Skoltaro!

 

Fijn is ook te kunnen vermelden dat de planning van de scouts en de welpen weer is aangepast naar 'normaal'. De nieuwe planning staat vermeld op de site bij de speltakken. 

 

Skoltaro blijft nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heeft u ook interesse om een bijdrage te leveren aan Skoltaro, wij horen het graag!


5-9-2020 Leiding gezocht voor onze speltakken

 

Helaas is Skoltaro genoodzaakt om de programmering van de Welpen en de Scouts de komende periode aan te passen.

 

Door een tekort aan leiding moeten we voor beide speltakken  één van de vier opkomsten per maand uit het programma halen. Ook wordt er maandelijks één gezamenlijke opkomst met de Welpen en de Scouts georganiseerd. Dit betekend dat er per maand (uitgaande van vier opkomsten per maand) nog drie opkomsten zijn waarvan één gezamenlijk.

 

De exacte planning staat op de site, met daarbij vermeld wie op dat moment als leiding bij de opkomsten aanwezig zijn. 

 

Skoltaro hoopt dat dit van tijdelijke aard is en hoopt het tekort aan leiding snel op te kunnen lossen. Hierbij dan ook de oproep om ons te helpen met het vinden van nieuwe leiding. Ervaring met scouting is geen noodzaak.

 

Dus lijkt het jou of iemand in jouw omgeving leuk om de kinderen te begeleiden op zaterdagmiddag? Laat het ons dan weten!


augustus 2020, Corona nieuws

Het seizoen 2020 - 2021 gaat beginnen, wij zien de welpen en scouts heel graag weer terug aanstaande zaterdag 29 augustus 2020!

 

De door Skoltaro genomen corona maatregelen zijn afgelopen seizoen gedeeld via de mail. Een pagina met de corona maatregelen van Skoltaro voor op de website is in de maak. Voor nu gelden de volgende regels, in aanvulling op hetgeen dat reeds eerder is gedeeld via de mail.

  1. Welpen worden nog steeds afgezet en opgehaald bij het kerkhof.
  2. Scouts kunnen aan de Oude Needseweg het scoutingterrein betreden. 
  3. Tussen volwassenen onderling blijft de 1.5 meter regel van kracht. 
  4. Bij symptomen: blijf thuis. 
  5. De tijden van de opkomst zijn weer zoals vóór de corona periode: van 14.00 tot 16.30 uur.

nieuws vanuit de speltak Scouts

 

Wij zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe leidingsleden voor onze speltakken en dan voornamelijk voor de scouts. Ben jij actief, handig en creatief en zou je paar vrije uren gezelligheid op de zaterdag bij Skoltaro door willen brengen, horen wij dat heel erg graag! De leiding van de speltak Scouts en/of het bestuur van Skoltaro kunnen je hierover meer informatie geven.  


Nieuws vanuit het bestuur

Het bestuur van Skoltaro bestaat momenteel uit 4 leden. In verband met de wijziging van de functie van Nicole Geessinck, van groepsbegeleider naar vertrouwenspersoon, zal Nicole Geessinck het bestuur verlaten. Dit omdat de invulling van de functie van vertrouwenspersoon niet gecombineerd kan worden met een functie in het bestuur. 

 

Skoltaro is daarom op zoek naar een of meerdere enthousiaste en creatieve personen die het bestuur willen ondersteunen. Heb je interesse in een plek in het bestuur en/of zou je graag eens vrijblijvend willen kijken wat hierbij zoal komt kijken, dan kan je contact opnemen met een van de bestuursleden. Wij horen graag!


Hulp en zagers gezocht 25 en 26 januari 2020

Boshonderhoud

Zoals wellicht al gezien, heeft Ten Bulte Rondhout samen met loonbedrijf Winkelhorst een deel van het bos gekapt. 

 

Skoltaro bedankt haar vrijwilligers voor de hulp en inzet! 

Er is veel hout achter gebleven dat nog verwerkt moet worden tot houtwal, afscheiding van het nieuw aan te planten bosgebied of tot brandhout.

 

De speltakleiding heeft een gedeelte van het overgebleven hout verwerkt in de afgelopen periode. Daarnaast hebben we in weekend van 25 en 26 januari 2020, samen met een aantal vrijwilligers, leden en ouders van leden, een groot deel van het hout kunnen verwerken.

 

Aan alle vrijwilligers en leden die hebben geholpen, super bedankt voor jullie hulp en inzet! 

 

We hebben nog een stukje te gaan. Skoltaro hoopt dat we daarbij weer van jullie hulp gebruik mogen maken. 

 

 


Opening scoutingjaar Skoltaro,          zaterdag 5 oktober 2019

Op zaterdag 5 oktober 2019 is de opening van het scoutingjaar van Skoltaro. De starttijd voor de  opkomst van de kinderen is 14.00 uur.                                      De kinderen zullen voorbereidingen treffen, die ze daarna graag aan u willen tonen.

Vanaf 16.00 uur  is dan ook iedereen die het leuk vindt om een keer te komen kijken, welkom in ons mooie Slingebos. 


Groot onderhoud Slingebos najaar 2019

Najaar 2019 is het dan toch echt de bedoeling dat we met het onderhoud aan het Slingebos gaan beginnen. De kapvergunning is verleend door de gemeente Berkelland, nu alleen nog op een gunstig jaargetijde wachten om te kunnen kappen, maar ook herplanten. Er wordt in coulissen aan de opbouw van het terrein van Skoltaro gewerkt. 

 

Het is de bedoeling dat we een divers bos gaan creëren, zodat de kinderen een uitdagend bos krijgen om avonturen te beleven.  We hebben de aanplant voor het bos al geregeld, met hulp van en dank aan de VAN!

 

Nu zijn we nog op zoek naar mensen die kunnen helpen met zagen. De inschatting is dat we rond oktober 2019 willen gaan zagen. 

Ten Bulte Rondhout gaat de bomen kappen. Daarna is het de bedoeling dat vrijwilligers en leden zelf de gekapte bomen gaan verwerken in het bos. Kunt u zagen en wilt u Skoltaro hiermee helpen, dan horen we het graag!